Reacties

Over coaching individueel;
Een moeder;
Mijn dochter was echt geboeid door de oefeningen die je met haar deed, ik zag het aan haar, en dat aankijken als ze haar grens aan geeft, dat heeft iets veranderd bij haar. Ze is er echt mee aan de slag, want ze heeft bij jou, zelf gevoeld dat het werkt. Gewéldig, zo fijn om te zien dat ze hier nu stappen in aan het zetten is.

Een moeder;
Supertrots ben ik op mijn dochter.
Het was ZO lastig voor haar, de stap naar de middelbare school, ze zei zelf ook dat ze het meest opzag tegen de laatste week van de vakantie, omdat ze wist dat ze die week op zou zijn van de zenuwen. Door de oefeningen die je met haar gedaan hebt heeft ze een enorme stap kunnen maken. Heel bijzonder hoe jij op de goede momenten de goede vragen kunt stellen waardoor mijn dochter zich helemaal voor je open kon stellen. Toen haar angst er helemaal mocht zijn, en ze deze onder woorden kon brengen, kwam er ruimte voor nieuwe mogelijkheden in haar hoofd. Daarna daagde je haar uit om in haar kracht te gaan staan, fysiek en mentaal. En dat deed ze. Wauw! Dat plankje doormidden slaan was spectaculair, maar de oefening daarvoor, was het meest doorslag gevend voor haar. Prachtig om te zien.
Thuis heeft ze, die dag nog, vier meiden gebeld om samen te fietsen de eerste dag naar de middelbare school. Ook heeft ze een tennisballetje op haar kamer gelegd, waar ik haar regelmatig mee hoor gooien. Ze weet nu dat dit haar uit haar hoofd kan halen. Ze heeft er Plezier en Actie opgeschreven. En ja, ik ben echt heel trots op haar! Ze is er nog niet, maar dit zijn zulke mooie en belangrijke stappen.

Reacties vanuit de groep.

“We willen je vragen of je nog 3 lessen wilt geven, ik vind dit gewoon zo zinnig. Deze dingen die we hier krijgen, daar heb ik echt wat aan, en we hebben ook nog eens super veel lol.” Leerling van de brugklas terugkom lessen.

Reacties

Edith van Zalinge, van Freebird journalistiek, ’s avonds na de opname van het filmpje;
haaaaaa Marieke
Nou heb de beelden even snel gescreend en ziet er erg leuk uit. maar ik moet zeggen dat ik het ook heeel bijzonder vind wat je met die kids doet! en je doet het geweldig! was onder de indruk, wow en wat ben je gegroeid! zo goed als je weet waar je mee bezig bent. echt heel gaaf om te zien!
hopelijk kan ik er snel mee aan de slag!

Reacties van ouders.

“Mijn dochter komt elke keer enthousiast thuis, vol verhalen.”

“We hebben gisteravond allemaal les gekregen in stevig staan van mijn dochter.”

“Toen ik mijn dochter vroeg wat ze er dan niet leuk aan vond, zei ze; Het is veel te kort!”

“Mijn zoon is rustiger thuis, hij maakt veel minder ruzie met zijn oudere broer, hij lijkt veel meer te accepteren wie hij is. Alsof hij zich niet meer zo hoeft te meten en meer vrede heeft met zichzelf.”

Reacties van leerlingen

Leerling, jongen van 13 jaar.

Heel leerzaam en leuk. Het was gezellig en het was leuk en je kon alles vertellen van jezelf.

 

Jongen 13 jaar.

Leuk en leerzaam, ik zou liever deze training volgen dan het eerste uur vrij zijn.

Ik vond het een goede les en goede juffrouw.

Meisje van 8

“Toen ik in de klas aan de kant werd geduwd, dacht ik ineens; heej, ik kan stevig staan! en dat hielp meteen! ”

Meisje van 14

“Toen ze mijn mobieltje hadden afgepakt, en ik zei zo duidelijk dat ze hem terug moesten geven, zoals we dat geoefend hadden, deden ze dat meteen!”

Leerling stedelijk college, jongen 13 jaar. 

Wat vond je van de sfeer tijdens de lessen?

“We werden heel open.”

Reacties van mij; 

Ik vind het echt geweldig hoe wijs de kinderen zijn. Ze weten al zoveel, ze hebben heel veel door, en ze leggen zelf de linken naar hun dagelijks leven. Het is zo leuk te vragen waarom ze denken dat we iets doen. Dan krijg je de mooiste antwoorden.

Eerst schrok ik behoorlijk van een aantal diagnoses zoals ADHD, ADD, DCD, allemaal in één kleine groep. Maar sinds ik de kinderen met die diagnoses ken, doen de diagnoses er helemaal niet toe, ik heb nog nooit zo’n fijne groep gehad!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *