ouder kind lab.

Tijdens een lezing schreef op ik wat ouders hun kind wensen. en andersom dus ook, al deze mooie wensen, wensen kinderen ook voor hun ouders. Dit zijn toch echt de mooiste dingen, waar het in het leven om gaat……

Ouder kind lab.

Voor als je, als ouder, wil kijken naar wat er bij jou geraakt wordt door je kind.

Doordat ik voor de weerbaarheidstrainingen, de ouders ook altijd even wilde spreken, merkte ik dat ouders regelmatig hevig geraakt werden door wat ze bij hun kind zagen. Het leek over een diepere laag te gaan dan de oppervlakte, waarbij het aanleren van vaardigheden aan het kind goed werkt. Het fluisterkind was voor mij het antwoord hierop.

Wat jou raakt in de buitenwereld, is wat er geheeld mag worden in je binnenwereld. Hierover gaat deze methode.

Kinderen zijn zulke mooie spiegels, ze wijzen je precies je kwaliteiten, en ook de zere plek aan. Je merkt het aan hoe hevig je geraakt wordt door iets wat je kind doet of heeft. Natuurlijk wil je je kind helpen, als er iets niet lekker loopt, maar soms is de beste manier om je kind te helpen, te kijken naar wat dit hevige gevoel bij jou je wil vertellen.

Welkom, ik kijk graag met je mee, en begeleid je in het liefdevol kijken naar een stuk in jezelf dat aandacht wil en dat jouw kind steeds raakt.

Hoe gaat dat in zijn werk;

Eerste gesprek; We spreken af in mijn praktijkruimte, of we werken via face-time of ik kom naar jou, wat voor jou het fijnste is. Jij vertelt over wat jou zo raakt van je kind, ik zal vragen stellen als ik specifieke dingen wil weten, dus dit gaat vanzelf. Ik schrijf, of neem op, wat je verteld. Zodat ik dat later uit kan werken. Ik zet hierbij ook mijn intuïtie in. Eventueel doen we een oefening waarin we met liefdevolle aandacht naar dit stuk in jou gaan. Dit is meteen helend.

Uitwerken van tekst; dan werk ik uit wat je verteld hebt, ik “vertaal” de boodschap van je kind voor jou.

Vertaling ontvangen; We bekijken samen de vertaling van de boodschap van jouw kind voor jou. In de vertaling wordt duidelijk wat er precies raakt. Het stuk dat onbewust was, wordt nu bewust gemaakt en als dit liefdevolle aandacht van je krijgt, heelt dit in jou en in de relatie met je kind. Hierin begeleid ik je.

Begeleiding; Na enkele weken spreken we nogmaals af en kijken we samen hoe het ontvangen van de boodschap van jouw kind jou en jullie geholpen heeft.  We schatten samen in, of het fijn is voor jouw proces om nog een keer af te spreken. Het is jouw proces, dus je mag erop vertrouwen dat jij dit zelf kan. Aan de andere kant, door de drukte van alle dag, kan het fijn zijn jezelf hierin nog wat extra ondersteuning te gunnen. Ik begeleid je dan in het liefdevol ondersteunen van jezelf. Hiervoor ben je welkom.

Dus; Je kind hoef niet aanwezig te zijn bij de behandeling, want ik werk met wat er in de ouder geraakt wordt. Als de ouder de fluisterboodschap van het kind ontvangt, kan het kind dit loslaten.

Je kind ziet jou helemaal, en dat wil zeggen ook de kind-stukken die jij als ouder ooit besloten hebt niet te ontwikkelen. Net zoals jij je volledig inzet voor het geluk van je kind, doet je kind dit ook voor jou. Gun je kind en jezelf dat je de boodschap van je kind aan neemt.