Marieke

Marieke Linders

Gevolgde trainingen, clinics en opleidingen. Wat ik ervan leerde en mijn visie erop;

Opleiding tot docent weerbaarheid Dit was een jaaropleiding bij Movisie in Utrecht. De opleidingsdagen vonden plaats in de sporthal, dit zegt veel over het fysieke karakter van de opleiding. En dat sprak me aan omdat ik de verbinding met je lichaam een wezenlijk uitgangspunt vind in je leven en in je weerbaarheid. Weerbaarheid is voor mij; je grens aan durven geven, durven zeggen wat je vind en voelt vanuit jezelf. Voelen wat je lichaam je verteld. Je lichaamstaal zelf begrijpen en voelen hoe je lichaam je stevigheid en rust kan geven. Deze stevigheid en rust maken je van binnen uit weerbaar. Zelf verdediging kan een mooie ingang zijn naar weerbaarheid, de concreetheid hiervan spreekt aan, het mooiste vind ik echter als je zelf rust en stevigheid kan vinden door contact met je lichaam, en vandaar uit jezelf verdedigt (als dat dan nog nodig is).

4 daagse training; Challange day door Rich and Yvonne Dutra-st John. Over het kwetsbaar durven zijn als tiener op highschool. Ik wilde deze training volgen omdat het de stoere façades van de onzekere tieners voor een dag weghaalt en het slaagt erin de tieners met elkaar een bedding te laten creëren, waarin ze verbinding met elkaar durven maken vanuit hun kwetsbaarheid. Hele mooie fysieke en heldere opdrachten om dichter bij elkaar te komen. Voorbeeld, nadat tieners op hun gemak zijn en in een veilig groepje met een begeleider zitten, mogen tieners de volgende zin afmaken; “Als je me echt zou kennen, zou je weten dat ik…” Geen vragen stellen, alleen maar laten vertellen. Het zorgt voor openheid en verbinding. Delen van deze training kan ik soms inzetten in een weerbaarheidstraining. Rich & Yvonne Dutra-St John present Challenge Day

Rots en Water training voor trainers Dit is een mooi programma, wel bekend in Nederland zeker op scholen. Rots staat voor sterk en stevig, water staat voor meebewegen en contact maken. Beide eigenschappen zijn belangrijk. Het gaat niet over goed en fout. In weerbaarheidstraining spreken deze metaforen aan. Ze geven duidelijkheid. Soms heb je meer water nodig en soms meer rots. We oefenen beide eigenschappen, in de gymzaal want je voelt ze in je lijf. Daar begint het, dat is je beginpunt, emoties maken je meer rots of meer water. Het is zinnig en fijn om hierin te mogen oefenen zodat je niet meer zo gestuurd wordt door bijvoorbeeld je boosheid of je angst, maar dat je als je boos bent, voelt dat je toch zelf kan kiezen hoe je reageert. Dit programma heeft veel facetten, het centreren in je lichaam ofwel het aarden heeft een belangrijke plek. Bewustwording en lichaamscommunicatie en voor gevorderden krijgt zelfs je levensdoel of roeping een plek in deze training. www.rotsenwater.nl

Center for transfomational presence door Alan Seale; Manifestation Wheel. Het Manifestatie wiel. Het sprak me aan omdat het een manier was om iets neer te zetten, vanuit een oud spiritueel principe. Ik wist niet zeker wat ik neer wilde zetten, maar ging ervan uit dat dit mijn bedrijf Het Weerbaarheidslab. zou zijn. Aldaar werd duidelijk dat ik eerst mezelf, mijn gezin en alles wat me echt lief is mocht gaan voeden. Alles wat er toe doet als je nog een korte tijd te leven hebt. Waar zou ik dan mee bezig willen zijn. Grappig genoeg, bleek dat opeens niet mijn bedrijf te zijn, maar mijn liefde voor alles veel dichter bij me.

Center for transformational presence door Alan Seale; Soul Mission.

Present child; Opleiding tot kindertolk ( jaar opleiding ) Deze opleiding heeft me nog dichterbij mezelf gebracht. Namelijk bij mijn innerlijke kinderen. De visie in deze opleiding is, dat als iets van je kind je raakt ( irriteert, emotioneerd, naar verhouding te boos maakt, of hoe dan ook beroerd ) dan raakt dit een kind- stuk van jezelf. Dit zijn vaak stukken van oud-zeer, die we ons niet meer bewust zijn, daarom raken onze kinderen ze. Zodat we daar weer mee in contact kunnen komen en het kunnen helen, waardoor we een vrijer en blijer mens worden. Dat is wat wij onze kinderen wensen, maar dat is ook wat onze kinderen ons wensen. En qua emoties en oud zeer, kijken kinderen dwars door ons heen en weten ze deze plekken feilloos te raken. Als je ze leert zien als een kado van je kind voor jou, om te kunnen groeien, zal er een heel andere dynamiek ontstaan tussen het gedrag van je kind waarmee het jou zo diep raakt en je kind en jou. Dit gaan zien als een uitnodiging van je kind voor jou om te groeien, is wat het fluisterkind inhoudt. Zelf liefdevol leren te zijn met de stukken die je lastig vind en daardoor groeien is misschien wel een van de mooiste stukken van het ouder mogen zijn.

Transformational Presence for Leadership and Coaching voor kinderen

Kindercoach opleiding van Tea Adema

De kracht van hoog gevoeligheid. www.effectieveintuïtie.nl